Ma jeden minus, szybko znika :) Składniki: (blaszka ok. 24 x 28) 1 galaretka cytrynowa (żółta) 1 galaretka agrestowa (zielona) 1 galaretka truskawkowa (czerwona) 1 galaretka Jabłkowa (jasny zielony) 4 x 300 ml śmietanki 30% 200 g herbatników np. petitki 800 ml wrzątku Wykonanie: Każdą galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku w osobnych naczyniach, studzimy. Z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć ,że rozpływa się w ustach :) Mi wyszły aż 4 warstwy ale jeżeli ktoś chce jeszcze więcej dlaczego nie :) na samą górę można również wylać samą galaretkę i też będzie cudownie. Wkładamy do lodówki aby szybciej zastygła, a w między czasie robimy to samo z następną warstwą i tak aż do wyczerpania galaretek :) Całe ciasto wkładamy na koniec do lodówki na parę godzin aż pianki stężeją. Każda warstwa będzie robiona w następujący sposób: Ubijamy 300 ml śmietanki i kiedy już ją mamy ubitą, wlewamy do niej ciurkiem i powoli pierwszą galaretkę (musi być zimna! Miksujemy na najniższych obrotach do połączenia się śmietanki z galaretką i gotową wylewamy na herbatniki.