Ciasto z rabarbarem

Bernadeta
Ciasta
10.08.2017 11:19
Ciasto z rabarbarem

Proste ciasto z rabarbarem - 2 laski rabarbaru ok 300 g - 4 jajka - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1/2 szklanki oleju rzepakowego - szklanka cukru - łyżeczka ekstraktu z wanilii lub cukier wanilinowy - cukier puder do posypania Rozgrzać piekarnik do 180 st C. Na koniec zmniejszyć na minimum obroty i dodać do ciasta mąkę wsypując najpierw 1/3, wymieszać, potem 1/3, znowu wymieszać i resztę 1/3. Mikserem na wysokich obrotach w drugiej misce utrzeć na puszystą masę jajka i cukier. Sezon na rabarbar trwa dlatego grzechem jest nie zrobienie z nim szybkiego, a pysznego ciasta. Nie dość że jest proste w wykonaniu, to do tego tanie, szybkie i idealne w smaku. Piec 45-50 minut, czyli do momentu gdy wykałaczka wychodzi z niego czysta, a ciasto jest przyrumienione.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2017/06/proste-ciasto-z-rabarbarem.html
Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernadeta