Oczywiście curry. Curry z pieczarkami i czarnuszką 1 podwójna pierś z kurczaka sól pieprz świeżo mielony duża cebula 250 g pieczarek 1 łyżeczka startego imbiru cebulka dymka 250 ml wywaru drobiowego ok. 400 ml mleka kokosowego w puszce 1/2 łyżeczki zielonej pasty curry 1 łyżeczka przyprawy indyjskiej curry (lub więcej) 1/3 łyżeczki kuminu 1/3 łyżeczki kurkumy chilli w płatkach w młynku do smaku (albo zwykłe mielone chilli) łyżka czarnuszki 200 g ryżu jaśminowy (lub zwykły) 2 łyżki oleju rzepakowego Tym razem były w niej pieczarki, jedna pierś, piękny pęczek dymki i otwarta puszka mleczka kokosowego.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2017/07/curry-z-pieczarkami-i-czarnuszka.html