Deser Rajska Chmurka

Milena
Desery
10.08.2017 12:00
Deser Rajska Chmurka

Składniki: ok 200 g okrągłych biszkoptów szklanka mleka 50 g wiórków kokosowych skórka otarta z jednej pomarańczy sok wyciśnięty z jednej pomarańczy 250 g serka mascarpone 400 g śmietany 30% 3 łyżki drobnego cukru (może być cukier puder) garść ulubionych owoców (maliny, jagody, truskawki) Na biszkopty wykładamy masę z serkiem mascarpone, wygładzamy i układamy kolejną warstwę biszkoptów. Dodajemy ser mascarpone, sok i skórkę z pomarańczy i miksujemy. Pomarańczę przekrawamy na pół i wyciskamy z niej sok. Deser Rajska Chmurka z mascarpone i bitą śmietaną zasmakuje wszystkim łasuchom. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2017/08/deser-rajska-chmurka/