Składniki na warzywa w sosie curry: marchew cebula papryka kawałek kalafiora pół szklanki soczewicy czerwonej pół szklanki fasolki szparagowej (miałam mrożonkę) pół szklanki groszku (też miałam mrożony) półtora szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki czerwonej pasty curry 2 łyżeczki mąki z ciecierzycy 150 g orzechów nerkowca łyżka oleju rzepakowego przyprawy: curry, imbir, papryka ostra, sól, pieprz Przygotowanie Cebulę kroimy w piórka, marchew i paprykę w paski, kalafiora dzielimy na różyczki. Warzywa w sosie curry to przepis na dietetyczny, zdrowy, wegański obiad. Na koniec dodajemy przyprawy i uprażone na suchej patelni orzechy nerkowca. Do jego przygotowania można wykorzystać w zasadzie dowolne warzywa jakie macie pod ręką czy to świeże czy mrożone. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy na niej cebulę. Soczewicę gotujemy w szklance wody przez około 15 minut.