English version Blue cheese, chicken and chanterelle pasta (4 servings) Ingredients: 200 g of your favorite pasta, cooked according to the package directions and drained 2 single chicken breasts, diced 100 g blue cheese, chopped 150 g chanterelle mushrooms, cleaned 1/2 zucchini, cut into thin slices 1/2 onion, diced 3 cloves of garlic, sliced 200 ml double cream 1/2 cup chicken stock clarified butter for frying salt and pepper Preparation: Preheat the large and deep frying pan over high heat, add some clarified butter and chicken, season salt and pepper and cook until browned on all sides. Składniki: 200 g ulubionego makaronu, ugotowanego zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu 2 pojedyncze piersi kurczaka, pokrojone w kostkę 100 g posiekanego sera z niebieską pleśnią 150 g kurek, oczyszczonych 1/2 cukinii, pokrojonej w cienkie półplasterki 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę 3 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 200 ml śmietanki 36% 1/2 szklanki bulionu drobiowego masło klarowane do smażenia śól i pieprz Przygotowanie: Rozgrzej dużą i głęboką patelnię na dużym ogniu, włóż trochę masła klarowanego, kurczaka, posól i popieprz i podsmaż do zarumienienia z każdej strony. Tym razem proponuję je jako dodatek do makaronu z kurczakiem i cukinią w sosie śmietanowym z dodatkiem sera z niebieską pleśnią. Add cooked chicken, chicken stock, cream and cheese, mix and cook on low heat until the sauce is slightly thickened. Przypominam też mój sposób na szybkie oczyszczenie kurek, który zawsze się sprawdza, dzięki czemu przygotowanie tego dania to kwestia maksymalnie 30 minut, zapraszam! Dodaj kurczaka, bulion, śmietankę i ser pleśniowy, wymieszaj i gotuj na małym ogniu aż sos lekko zgęstnieje. Dodaj trochę masła do patelni i włóż cebulę wraz z czosnkiem. Podsmaż do zeszklenia, dodaj kurki wraz z cukinią i dopraw solą i pieprzem.