English version Rhubarb mousse cheesecake (12 servings) Ingerdients for the mousse: 2/3 cup of sugar 1 tbsp cornstarch 3-4 stalks of rhubarb, trimmed and sliced 1 tbsp water Ingredients for the base: 120 g digestive biscuits, finely crushed in blender 2 tbsp granulated sugar 1/4 cup melted butter Ingredients for the cheesecake: 500 g cream cheese, softened 3/4 cup granulated sugar 2 tbsp cornstarch 3 eggs 2 tsp vanilla extract 1 cup sour cream Preparation: In medium saucepan, mix together sugar, cornstarch, rhubarb and water. Składniki na sernik: 500 g twarogu na sernik 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki kukurydzianej 3 jajka 2 łyżeczki ekstraktu wanilii 1 szklanka śmietany 18% Przygotowanie: W średnim rondelku wymieszaj cukier, mąkę kukurydzianą, rabarbar i wodę. Jeżeli posiadasz TCC, umieść w jego misie wyposażonej w mieszadło wszystkie składniki na masę serową i ustaw prędkość 8 na minutę i gotowe! Wyłóż połowę masy serowej na przygotowany spód w tortownicy, na nią wyłóż za pomocą łyżki połowę musu rabarbarowego i za pomocą widelca rozprowadź go po powierzchni masy. Jeżeli posiadasz TCC, wymieszaj wszystkie składniki musu w misie wyposażonej w mieszadło, uruchom program P1 slow cook na 6-8 minut. Składniki na mus: 2/3 szklanki cukru 1 łyżka mąki kukurydzianej 3-4 łodygi rabarbaru, przycięte i krojone w plasterki 1 łyżka wody Sernik przekładany słodkim musem rabarbarowym na łatwym spodzie z herbatników okazał się u mnie w domu i w pracy hitem! Wystarczy wrzucić herbatniki do misy wyposażonej w ostrze ultrablade, ustawić prędkość 12 na 20 s i już;). Rozpływam się na samą myśl o nim 😉 Jest on niesamowicie łatwy w przygotowaniu, generalnie nie można go zepsuć. Składniki na bazę: 120 g herbatników, drobno zmielonych 2 łyżki cukru 1/4 szklanki rozpuszczonego masła You can crush biscuits in the TCC, with ultrabale attachment, speed 12 for 20 s. For the cheeseake, in the bowl of stand mixer beat cream cheese, sugar and cornstarch until smooth. W celu przygotowania podstawy sernika, wymieszaj zmielone herbatniki, cukier i masło, następnie wyłóż uklepując do natłuszczonej tortownicy o średnicy 23 cm. Jeżeli lubicie takie połączenia smakowe, przypominam mój przepis na sernik z rabarbarem i imbirową kruszonką, też jest ekstra! W tym momencie zmniejsz ogień i gotuj przez 6-8 minut aż powstanie gęsty mus. Następnie miksując na średnich obrotach wbijaj po jednym jajku, czekając aż każde poprzednie będzie dobrze wmieszane. For TCC, place in a bowl fitted with stirrer all cheescake ingredients and mix on speed 8 for 1 minute. Podgrzewaj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie wrzeć.