Składniki (ok. 8 kotlecików): - ok. 350 g mielonego mięsa z indyka - woreczek kaszy owsianej lub ryżu - kilka sztuk pieczarek - 1 średnia cebula - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1 łyżeczka oregano (lub innych ulubionych ziół) - sól, pieprz - 1 duże jajko - 3-4 łyżki otrębów - olej kokosowy do smażenia - 2 marchewki - cukinia - 1 łyżka musztardy dijon - 1 łyżka majonezu light lub gęstego jogurtu naturalnego - 1 łyżka soku z cytryny - sól, pieprz - szczypiorek Wykonanie: Po tych ostatnich słodkościach dziś kolej na przepis na szybki, lekki i bardzo smaczny obiad - kotleciki wszystko w jednym ;) Kotleciki można robić w różnych wersjach i z ulubionymi dodatkami, u mnie było to mięso mielone, cebula, pieczarki i kasza owsiana. Jeszcze nie robiłam ich w innej wersji, ale niedługo pewnie się na to zdecyduję, bo takie kotleciki świetnie sprawdzają się na szybki obiad, ale też można je ze sobą zabrać do pudełeczka i zjeść np. w pracy. Początkowo wydawało mi się, że kotlety po upieczenieu się rozpadną, ponieważ przez to że kasza ta jest sypka i mało kleista, źle się je formowało i trzeba było je bardzo mocno docisnąć, żeby sie trzymały. Przesypać do miski, dodać kaszę/ryż, duże jajko, otręby i przyprawy, wszystko wymieszać i wyrabiać kotleciki*, które układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kaszę lub ryż ugotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu i zostawić do przestygnięcia. Cebulę i pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na patelni na oleju kokosowym.