Składniki: 4 filety udek z kurczaka 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki cynamonu parę ziaren pieprzu 200 ml mleka kokosowego 1 czerwona cebula 1 duży pomidor sól 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła Kmin rzymski, kurkumę, cynamon i sól mieszamy, dodajemy odrobinę oliwy. Dorzucamy do tego udka z kurczaka i smażymy do zrumienienia, dolewamy mleko kokosowe, dodajemy obranego i pokrojonego w kostkę pomidora, solimy i gotujemy pod przykryciem około 30 minut. My kurczaka zjedliśmy z ciemnym ryżem i sałatką z ogórka z jogurtem i chili. Po tym czasie masło i oliwę rozgrzewamy na patelni, wrzucamy na nią pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę smażymy. Przepis jest z książki, którą dostałam parę lat temu, jeszcze zanim myślałam o blogowaniu.