Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem Pasta jajeczna z chrzanem Pasta jajeczna z ziołami Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami Pasta z makreli i serka wiejskiego Składniki: 4 jajka 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja użyłam w oleju) 1 mały ogórek kiszony pół małej cebuli 1 mały ząbek czosnku 2 gałązki natki pietruszki 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Ja kiedyś jadłam pastę jajeczną (trochę z innymi składnikami niż moja) podaną w taki sposób i to była bardzo fajna sprawa. Nie wrzucałam ich ostatnio na bloga, bo poranny głód czasami nie chciał czekać na moje zaraz, tylko zrobię zdjęcie. Jak tylko będę w posiadaniu blendera ręcznego, pierwsze co w nim zrobię to majonez. Ja ogarniam tylko tego w kawałkach i tego w oleju. To dzisiejsze też było robione w pośpiechu, ale wyszło na tyle znośne, że postanowiłam je opublikować. O dodaniu majonezu nawet nie wspomnę – on pasuje praktycznie do każdej potrawy z gotowanymi jajkami. Inne potrawy fotografuję najczęściej w ciągu dnia, wtedy kiedy mi pasuje, ale te cholerne śniadania jakoś zawsze są problematyczne. I niby zawsze słyszę, że mam się nie spieszyć, że przecież na spokojnie, poczekamy. Do mojej pasty dodałam jogurt naturalny, ale z powodzeniem można go zastąpić śmietaną. Dodałabym do niej tylko więcej ziół i może majonez, jeżeli nie będę miała ochoty na liczenie kalorii. Pamiętajcie tylko żeby posiłkować się majonezem z dobrym składem. Nie lubię robić zdjęć na szybko, czując na sobie oddech śmiertelnie głodnych domowników.