Focaccia z rozmarynem i solą morską

Focaccia z rozmarynem i solą morską

Ciasto: 8 g suchych drożdży 400 g mąki pszennej + do podsypywania ciasta 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek Dodatki: kilka listków świeżego rozmarynu szczypta gruboziarnistej soli morskiej oliwa z oliwek do polania Drożdże wymieszać z mąką. Tym razem z dodatkiem rozmarynu, gruboziarnistej soli i oliwy z oliwek. Odstawić jeszcze na około 20 minut przykryte ściereczką, w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto przełożyć do formy i nakłuć w kilku miejscach np. końcem drewnianej łyżki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/focaccia-z-rozmarynem-i-sola-morska/