Ostatnio zakupiliśmy jednego olbrzyma i nie mogliśmy go przejść więc część wykorzystałam do musu i zrobiłam z nim sernik. składniki: masa serowa 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 4 łyżki cukru waniliowego 4 kostki gorzkiej czekolady 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny mus arbuzowy 1 kg arbuza bez pestek i skóry 2 galaretki truskawkowe 1,5 szklanki gorącej wody do galaretek oraz podłużne biszkopty do wyłożenia formy Blaszkę 25x28 wyłożyć papierem do pieczenia. Do miski przełożyć 4 łyżki sera i dodać cukier, zmiksować aby cukier się rozpuścił. Do rondelka wlać mleko i dodać żelatynę, odstawić na chwile aby napęczniała. Odstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała. Całość dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Czekoladę zetrzeć na drobnych oczkach i również dodać do masy. Arbuza pokroić na małe kawałki i zmiksować blenderem. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody i wystudzić.