Ptasie mleczko

Wiesław
Ciasta
05.08.2017 17:11
Ptasie mleczko

Ciasto jest bardzo łatwe w wykonaniu, najlepiej smakuje dobrze schłodzone 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka wiśniowa 1 galaretka agrestowa 600 ml wrzątku 3 x 300 ml śmietanki 30% 15 herbatników Każdą galaretkę wsypujemy do oddzielnego naczynia, rozpuszczamy w 200 ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia. 300 ml dobrze schłodzonej śmietanki ubijamy na sztywno. 300 ml schłodzonej śmietanki ubijamy na sztywno. 300 ml śmietanki ubijamy na sztywno. Piankę wiśniową wykładamy na zastygniętą warstwę cytrynową i odstawiamy do stężenia. Delikatne, lekkie i nie za słodkie ciasto na bazie kremówki i galaretek, znakomicie sprawdzi się w upały.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2017/08/ptasie-mleczko.html