Składniki 400 g śmietany kremówki 36% 1/2 kg czerwonych porzeczek 1,5 szklanki cukru (lub według własnego smaku) 200 g śmietany kremówki do dekoracji 1 łyżka cukru pudru (lub według własnego smaku) Śmietanę 400 g ubić na sztywno. Dekoracje ze śmietany można wykonać w dowolny sposób lub ułożyć na torcie cienką warstwę śmietany. Kiedy lody będą już zmrożone, ubić 200 g śmietany z dodatkiem cukru pudru. Przed degustacją lody należy wcześniej wyciągnąć na chwilę z lodówki, aby lekko zmiękły. Porzeczki umieścić w rondelku , wsypać cukier i zagotować. Uwielbiam domowe lody bez żadnych dodatków chemii i ulepszaczy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/08/tort-lodowy-porzeczkowy.html