Ogórki kiszone (przepis)

Magdalena
Przetwory
03.08.2017 9:17
Ogórki kiszone (przepis)

To kto robi ze mną ogórki? Składniki: (ilość dostosuj do ilości ogórków i wielkości/ilości słoików) - ogórki - koszyczki kopru - ząbki czosnku - chrzan - liście wiśni lub liście z czarnej porzeczki - zalewa: przegotowana gorąca woda z solą – na 1 litr wody duża czubata łyżka soli kamiennej (u mnie o’Sole) Przygotowanie: Składniki podaję dla ułatwienia na litrowy słoik. Na dno każdego słoika (litrowego) układamy: 2-3 koszyczki kopru, 2 ząbki czosnku, kawałek chrzanu, 2-3 liście z wiśni lub z czarnej porzeczki. na 1 litr wody 1 duża czubata łyżka soli). Jedynie… należy się uzbroić w cierpliwość na efekty swojej pracy 😉 Ogórki myjemy i zostawiamy na godzinę w zimnej wodzie. Dobrze zakręcamy słoiki i zostawiamy w mieszkaniu na 4-5 dni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/ogorki-kiszone-przepis/