Zdrowo i pysznie 🙂 Składniki: – 2 szklanki płatków owsianych – 0,5 szklanki miodu – garść orzechów włoskich – 2 łyżki siemienia lnianego – 0,5 szklanki pestek dyni – 0,5 szklanki pestek słonecznika – garść daktyli suszonych – 30g oleju rzepakowego Przygotowanie: Po wyjęciu z pieca, obciążamy jeszcze batony (np. drugą blaszką + odpowiednim obciążeniem), studzimy, a następnie kroimy na batony. Do miski wrzucamy podprażone płatki i pestki, dodajemy posiekane orzechy i daktyle oraz siemię lniane, a następnie wlewamy rozpuszczony olej i miód. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i przykrywamy papierem lub np. Drugą blaszką i mocno dociskamy rękami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/batony-owsiane/