Jeśli lubicie dania kuchni meksykańskiej zapraszam Was także do przepisów na: – nachos z kurczakiem – tacos ze stekiem – chilli con carne – tacos z wieprzowiną – burrito z burczakiem – quesadilla z kurczakiem – fajitas z kurczaka – tacos z polędwicą – nachos supreme czyli nachos z chilli con carne PRZEPIS NA GUACAMOLE Przygotowanie: ok 15 minut Składniki: – 3 dojrzałe owoce awokado – 1 limonka – pół czerwonej cebuli – 1 pomidor – 1 papryczka chili – świeżo mielony pieprz, sól – ew kolendra Przygotowanie: Awokado przekrójcie wzdłuż, wyjmijcie pestkę i za pomocą łyżeczki do misko wyjmijcie cały miąższ. Ja bardzo je lubię podane z nachos lub pszenną tortillą, ale możecie guacamole podać z mięsem, jako dip do warzyw lub w innej dowolnej konfiguracji. Dodajcie posiekaną bardzo drobno czerwoną cebulę, drobno pokrojonego (w kosteczkę) pomidora, bardzo drobno posiekaną papryczkę chilli. Aby awokado nie ciemniało zaraz po jego przekrojeniu nie zapomnijcie o soku z limonki.