CHOCOLATE VEGAN BALLS

Martyna
Fit
01.08.2017 9:51
CHOCOLATE VEGAN BALLS

Potrzebujemy: ok. 1,5 szklanki mleka sojowego szklanka płatków jaglanych 1,5 łyżki słodzidła (np. syrop z agawy, lub ksylitol, w wersji nie dla wegan – miód) 2 łyżki masła orzechowego 3/4 szklanki wiórków kokosowych – Jak wykonujemy? – Płatki jaglane gotujemy na mleku sojowym razem z kakao. Jeśli masa nie jest gorąca przystępujemy do formowania kuleczek przy pomocy rąk, a następnie obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Na pierwszy rzut oka stworzenie takich kuleczek może nie uchodzić za banalnie prostą sprawę. Swego czasu można było zaobserwować tam szał na te małe, zamknięte w kulce szczęścia. Koniec końców wyciągnęłam z tego idealną według mnie kompozycję ograniczającą się do minimum składników. Widniały one na prawie każdym instagramie skupiającym się na #healthylifestyle’u. Kiedy zdecydujecie się przejść do praktyki przekonacie się sami, że to dziecinnie proste.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://pomaranczi.wordpress.com/2017/03/04/chocolate-vegan-balls/