SKŁADNIKI ciasto: - 40 g roztopionego masła - 2 żółtka - 1/2 szklanki mleka - 1 łyżeczka soku z cytryny - 2 szklanki mąki - 30 g pokruszonych świeżych drożdży - 2 łyżki cukru - szczypta soli - 500 g białego sera - 1 jajko - 2 łyżki cukru - 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1/2 szklanki cukru pudru - łyżka soku z cytryny - łyżka wody - 1 jajko SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. W automacie Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w automacie w podanej wyżej kolejności. W automacie Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w automacie w podanej wyżej kolejności. Ręcznie Przygotowujemy rozczyn - drożdże rozcieramy w garnuszku z łyżką cukru i mieszamy z letnim mlekiem. Ręcznie Przygotowujemy rozczyn - drożdże rozcieramy w garnuszku z łyżką cukru i mieszamy z letnim mlekiem. Ciasto po wyrobieniu powinno rosnąć w automacie godzinę lub nieco dłużej. 3. Kiedy ciasto wyrasta, przygotowujemy farsz. Ciasto po wyrobieniu powinno rosnąć w automacie godzinę lub nieco dłużej. 3. Kiedy ciasto wyrasta, przygotowujemy farsz. Składamy ciasto z farszem (jak na zdjęciu), tak aby powstały trzy warstwy nałożone na siebie. Składamy ciasto z farszem (jak na zdjęciu), tak aby powstały trzy warstwy nałożone na siebie. Wkładamy ciasto do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 do 1,5 godz. Wkładamy ciasto do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 do 1,5 godz. Kiedy drożdże wyrosną łączymy rozczyn z pozostałymi składnikami i długo zagniatamy ciasto, które powinno stać się elastyczne. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 180°C. Bułki z serem pieczemy przez 20 minut. Rozcieramy łyżeczką cukier puder w wodzie i soku z cytryny i polewamy lukrem bułki. Kiedy drożdże wyrosną łączymy rozczyn z pozostałymi składnikami i długo zagniatamy ciasto, które powinno stać się elastyczne. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 180°C. Bułki z serem pieczemy przez 20 minut. Rozcieramy łyżeczką cukier puder w wodzie i soku z cytryny i polewamy lukrem bułki. Pędzelkiem rozprowadzamy na bułeczkach resztę jajka i zostawiamy je w cieple na 10 minut. Pędzelkiem rozprowadzamy na bułeczkach resztę jajka i zostawiamy je w cieple na 10 minut. Wyjmujemy wyrośnięte ciasto i krótko zagniatamy ciasto w celu odgazowania. Wyjmujemy wyrośnięte ciasto i krótko zagniatamy ciasto w celu odgazowania. Bułki z serem są bardzo smaczne, a podczas pieczenia w domu unosi się niesamowity zapach. Znajdziesz mnie tutaj: Ciasto możemy zagnieść ręcznie lub wyrobić w automacie. Ciasto możemy zagnieść ręcznie lub wyrobić w automacie.