Placki ziemniaczane

Małgorzata
Obiad
20.07.2017 5:54
Placki ziemniaczane

Placki smażymy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor najpierw z jednej, a potem z drugiej strony. Świetnie smakują również na słono z sosami, mięsem i warzywami podane jako placki po węgiersku, góralsku czy też myśliwsku. Pominąć można też cebulę, jeśli chcemy podać na słodko, a jej smak miałby nam przeszkadzać. Do starcia ziemniaków można użyć ręcznej lub elektrycznej tarki do warzyw, a do smażenia dobra będzie patelnia z nieprzywierającą powłoką. Można je jeść na słodko jedynie posypane cukrem lub polane śmietaną. Zostawiamy na kilka minut i zbieramy łyżką oddzielający się płyn (wylewamy go).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://przepisy-online.blogspot.com/2017/06/placki-ziemniaczane.html