Pasta jajeczna z awokado

Fit
28.07.2017 23:51
Pasta jajeczna z awokado

1/2 dojrzałego awokado kilka kropel soku z cytryny 1 cebula szalotka 1 łyżeczka jogurtu greckiego lub naturalnego sól, pieprz szczypiorek do podania Jajka zalać wodą, dodać szczyptę soli i gotować przez 4-5 min. od zagotowania wody. Awokado obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę i od razu skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Świetnie smakuje z grzankami, ale uwielbiamy ją tak bardzo, że potrafimy zjadać jako sałatkę, bez żadnych dodatków ; ) Kiedyś nie należałam do fanek awokado, ale obecnie sprawdzam je w każdej możliwej kombinacji : ) Idealna dla dzieci, które na pewno nie wyczują awokado ani opcjonalnych dodatków : ) Przepis na pastę jajeczną z awokado Składniki: 2 jajka (wielkość L) Jeśli nie macie pomysłu na pyszny i zdrowy dodatek do kanapek, a do tego błyskawiczny i prosty do przygotowania, koniecznie wypróbujcie : ) Polecam!!!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.marta-gotuje.pl/pasta-jajeczna-z-awokado/