Naked cake z kremem Milky Way

Obiad
28.07.2017 22:58
Naked cake z kremem Milky Way

Składniki na biszkopt (tortownica o średnicy 20 cm): 4 jajka (wielkość L) szczypta soli 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Składniki na krem Milky Way: 300 ml śmietanki kremówki 30% 4 batoniki Milky Way 250 g mascarpone Śmietankę zagotować, dodać batoniki pokrojone na mniejsze kawałki. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać na wolnych obrotach miksera do połączenia się składników. Odłożyć ok 3-4 łyżki kremu do dekoracji, a resztę podzielić na dwie równe części potrzebne do przełożenia tortu. Po tym czasie ubić na puch, a następnie stopniowo dodawać mascarpone cały czas miksując. Wykonanie tortu: Pierwszy blat posmarować dżemem z czarnej porzeczki, a następnie kremem Milky Way. Do przełożenia: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki (220g) Wyjąć z formy i przekroić na trzy równe blaty. Zdjąć z ognia, przestudzić i schłodzić w lodówce przez co najmniej 12 godzin.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.marta-gotuje.pl/naked-cake-z-kremem-milky-way/