Marynata do mięsa - najlepsza

Obiad
28.07.2017 23:18
Marynata do mięsa - najlepsza

Składniki : 1 łyżka Octu Kieleckiego 6 łyżek oleju rzepakowego 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki wody 1 łyżeczka miodu 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1-2 gałązki świeżego rozmarynu (same igiełki) Niezastąpiony w tym celu Ocet Kielecki wytwarzany tradycyjną metodą już od 85 lat, możecie teraz znaleźć w pięknej nowej etykiecie : ) Mięso przygotowane w marynacie to doskonały sposób na prosty, ale bardzo wyrazisty i nietuzinkowy obiad. Po tym czasie zamarynowane mięso można zgrillować lub podsmażyć na patelni, a następnie podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i poddusić do miękkości lub podsmażone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i upiec w piekarniku. Przeważnie przyrządza ona w ten sposób pieczeń z karkówki lub łopatki, ale poniższa marynata jest na tyle uniwersalna, że idealnie sprawdzi się również do schabu, polędwiczki, wołowiny, drobiu, a nawet ryb. Do jej przyrządzenia możemy wybrać nasze ulubione przyprawy i świeże zioła, przygotować wersję słodką, łagodną lub pikantną w zależności od tego na co mamy akurat ochotę. Wybrany rodzaj mięsa marynować od 1 godziny aż do całej nocy w lodówce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.marta-gotuje.pl/marynata-do-miesa/