Składniki: 2 pomidory 2 ogórki gruntowe 1 czerwona cebula 1 świeża chili (lub więcej) 1 ząbek czosnku pół pęczka natki pietruszki sok z połowy cytryny 2 łyżki oliwy extra virgin sól pieprz Z salsą miałam już styczność, będąc z Moną na warsztatach z kuchni meksykańskiej, więc nie była mi jakoś szczególnie obca (salsa znaczy). Dodajemy do nich rozdrobniony czosnek, poszatkowaną natkę, sok z cytryny, oliwę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Salsa z pomidorów z puszki Korzystajcie z sezonu na warzywa, lepszego momentu nie będzie. Nie dość, że uwielbiam tego typu smaki, to jeszcze mogę stać godzinami przy krojeniu produktów w kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/salsa-pomidorowa/