Sos 1 puszka pomidorów 1 cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 ząbe czosnku majeranek papryka słodka bazylia oregano 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła klarowanego sól pieprz 2 łyżki kwaśnej śmietany Wlać śmietanę. papryka faszerowana ryżem i kurkami papryka faszerowana zapiekana papryka zapiekana z pomidorami papryka marynowana pomidory z nadzieniem kukurydzianym 8 zielonych papryk 200 g ryżu 200 g kurek 1/2 pęczka koperku 1 cebula 2 łyzki masła klarowanego sól pieprz W razie gdy sos jest zbyt rzadki, rozpuścić mąkę ziemniaczaną w odrobinie mąki i wlać do sosu. W rondlu rozgrzać masło klarowane i podsmażyć cebulę drobno posiekaną, a następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Jeśli przygotowaliście coś z moich przepisów to podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Wlać pomidory z puszki, przecier pomidorowy, 2 szklanki wody i zblendować. Na blogu znajdziecie również paprykę faszerowaną z mięsem, kaszą i inne przepisy.