Inne propozycje zup kremów: Krem z groszku z grzankami Krem z brokułów z grzankami i parmezanem Krem z brukselki z fetą Składniki: 0,5 kg selera 2 ziemniaki 1 duża cebula 1 l bulionu warzywnego 1 szklanka mleka koziego 1 ząbek czosnku szczypta gałki muszkatołowej olej rzepakowy grzanki z ulubionego pieczywa płatki migdałów szczypiorek sól (przepis na 5 porcji) W garnku rozgrzewamy olej, wsypujemy do niego ziemniaki, seler, pokrojoną w mniejsze kawałki cebulę i rozdrobniony czosnek, smażymy około 5 minut. Zupa krem z cukinii z bazylią i mascarpone Jeśli nie mieliście okazji jeszcze jeść zupy z selera, polecam. Nie każdemu pasuje, a w większych ilościach, jest średnio sympatyczny w smaku. Podgrzaną, podajemy z grzankami, uprażonymi płatkami migdałów i szczypiorkiem.