Bardzo kokosowe babeczki (z mąką kokosową i olejem kokosowym)

Magdalena
Desery
20.07.2017 18:25
Bardzo kokosowe babeczki (z mąką kokosową i olejem kokosowym)

Składniki: (na 12 sztuk) - 1 szklanka mąki pszennej - 3/4 szklanki mąki kokosowej (u mnie od MyVita) - 1 jajko M - 1 i 1/2 szklanki maślanki - 1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego (u mnie od MyVita) – ilość po roztopieniu, przed około 1/2 szklanki - 2/3 szklanki cukru trzcinowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody Przygotowanie: W jednej misce mieszamy obie mąki. Dlatego dziś polecam Wam przepis na bardzo kokosowe babeczki z mąką kokosową i olejem kokosowym. Moi drodzy, jeśli skorzystaliście z przepisu prześlijcie proszę zdjęcie na mój mail lub za pośrednictwem Facebook. Olej kokosowy rozpuszczamy, aby miał płynna konsystencję (np. w garnuszku na małym ogniu). Blaszkę z babeczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Zdjęcie umieszczę w galerii “Czytelnicy pieką/gotują na blogu. Olej wlewamy do drugiej miski, wbijamy jajko, dodajemy maślankę i całość mieszamy łyżką do połączenia. Następnie do mokrych składników wsypujemy suche i całość mieszamy do uzyskania jednolitej, ale dość gęstej masy. Polecam Wam również przepis na kokosanki (ciasteczka).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/bardzo-kokosowe-babeczki-z-maka-kokosowa-i-olejem-kokosowym/