Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pierogi z kurkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 45 min. Pierogi z kurkami Potrzebne składniki Ciasto: 500 g mąki 1 jajko 2 łyżki oliwy pół szklanki ciepłej wody Farsz: 1 kg kurek 1 cebula sól (pieprz, estragon) 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki bułki tartej 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka płaska natki pietruszki 1 łyżka płaska koperku jajko 2 łyżki masła klarowanego Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek podsypując delikatnie mąką i wykrawamy szklanką krążki, Na każdy nakładamy porcję farszu i zlepiamy. Cebulę drobno posiekać i przesmażyć na maśle dodać czosnek, kurki i smażyć do czasu odparowania wody. Do mąki wrzucamy jajko i wlewamy oliwę, lekko solimy i dolewając wodę wyrabiamy na jednolite ciasto. pełno więc w sam raz czas na dania z nimi. Dobrze to wróży bo ja z grzybami na bakier trochę. Do zimnego farszu dodać jajko, pietruszkę i koperek i bułkę tartą, dokładnie wymieszać.