Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Szaszłyki z indyka wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Jak wykonać przepis na – Szaszłyki z indyka Potrzebne składniki - 1 spora pierś indyka - 1 papryka czerwona - 1 cukinia - 12 małych pieczarek - zioła typu rozmaryn, tymianek (wg. uznania) - słodka papryka - oliwa - patyczki do szaszłyków Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat: Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Sposób wykonania - Mięso umyłem i pokroiłem w kostkę (dość grubą), wymieszałem z oliwą i ziołami oraz słodką papryką. Szybko się je przygotowuje, wyglądają kolorowo na talerzu i pewnie to miła odmiana od zwykłej kiełbasy czy karkówki. - Szaszłyki posmarowałem delikatnie pędzelkiem oliwą i piekłem na grillu, do upieczenia się mięsa co jakiś czas obracając. - Patyczki na godzinę przed przygotowaniem szaszłyków zamoczyłem w wodzie. Szaszłyki z indyka z cukinią, papryką i pieczarkami to wręcz klasyczne połączenie smaków.