Kapusta kiszona z marchewką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Do kapuśniaku też będzie pasować – no bigos z marchewka to coś nie tegos, ale można zrobić dwie – jedną z marchwią, drugą bez (nie bez nie pasuje do kapusty). Potrzebne składniki 5 kg kapusty szatkowanej 100 g soli 1 łyżeczka kminku 300 g marchwi startej na grubej tarce 1 łyżka miodu Zostawiam garnek na 3-4 dni w pomieszczeniu w którym panuje raczej stała temperatura 18-22 stopnie. Kapusta nie może być odkryta więc jak odparuje dolewam zlany sok sok lub przegotowaną, przestudzoną wodę wymieszaną z solą w stosunku 1:10. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Jeśli na końcu zostanie za duża warstwa soku, można go odlać do słoika i zostawić w chłodnym miejscu do uzupełniania. Po tym czasie zdejmuję talerz i robię otwory w kapuście patyczkiem tak aby wypuścić gaz zgromadzony w środku. Ilość porcji 8 i więcej osób 5 from 1 vote Kapusta kiszona z marchewką Wkładam kolejno po 3 garści kapusty, trochę marchwi, trochę soli i kminku i ubijam tak powstałą warstwę drewnianą pałką.