Smażone polędwiczki wieprzowe z cukinią i czarnuszką / 2 porcje Składniki: 200 g polędwiczki wieprzowej 1/2 małej cukinii 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka czarnuszki 3 łyżki oleju rzepakowego sól do smaku Przygotowanie: Polędwiczkę myjemy. Bazą obiadu jest soczysta polędwiczka wieprzowa, którą podałam z cukinią, a z ciekawości połączyłam składniki z czarnuszką. Jak się okazuje smacznie komponuje się nie tylko z chlebem czy serami. Na rozgrzanym oleju rzepakowym smażymy polędwiczki wieprzowe z cukinią i cebulą. Podczas, gdy żar leje się z nieba, nie zapominajmy o uzupełnianiu płynów. Gdy mięso i cukinia zrumieni się z jednej strony, obracamy na drugą. Dzisiaj przygotowałam przepyszny obiad, który idealnie nadaje się na upalne dni, zwłaszcza, gdy obok mamy schłodzoną wodę mineralną. Cukinię kroimy na półplasterki razem z cebulą i czosnkiem.