Klopsiki hiszpańskie na potrawce z cukinią

Malgorzata
Obiad
18.07.2017 11:20
Klopsiki hiszpańskie na potrawce z cukinią

Składniki na potrawkę: 1 łyżka oleju roślinnego 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka suszonego oregano 400g (1 puszka) krojonych pomidorów 1 cukinia, pokrojona w kostkę 100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie: Ingredients for the meatballs: 1 egg beaten 200 g ground beef 200 g chorizo sausage, finely diced 1 teaspoon ground cumin 1/2 cup cooked rice 1/4 cup chopped coriander leaves salt and pepper to taste Ingredients for the stew: 1 tablespoon vegetable oil 1 onion Składniki na klopsiki: 1 jajko rozbełtane 200 g mielonej wołowiny 200 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w drobną w kostkę 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1/2 szklanki ugotowanego ryżu 1/4 szklanki posiekanej świeżej kolendry sól i pieprz do smaku cloves of garlic, minced 1 teaspoon ground cumin 1 teaspoon dried oregano 400g (1 can) chopped tomatoes 1 zucchini, diced 100 g mushrooms, quartered 1/2 red bell pepper, diced salt, pepper and sugar to taste Preparation: W międzyczasie w celu przygotowania potrawki, w dużej i głębokiej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż cebulę i podsmaż do zeszklenia. Znalazłam w mojej przepastnej lodówce kawałek pięknej kiełbasy chorizo i ugotowany ryż, który bardzo potrzebował już przetworzenia, postanowiłam więc przygotować klopsiki w stylu hiszpańskim. Jeśli masz Tefal Cuisine Companion, włóż do misy wyposażonej w mieszadło olej, cebulę i czosnek i uruchom program P1 slow cook na 3 minuty. Takim też sposobem powstały pyszne klopsiki wołowe z chorizo, ryżem i aromatyczną kolendrą, które podałam na szybkiej potrawce z cukinią, papryką i pieczarkami. Jeżeli nie posiadasz zmielonego mięsa, wystarczy wrzucić do misy wyposażonej w ostrze tnące kawałki wołowiny, tutaj razem z chorizo i zmiksować przez 30 s przy prędkości 10:) W większej misce wymieszaj wszystkie składniki na klopsiki i dopraw solą i pieprzem do smaku. Wyłóż dużą blachę papierem do pieczenia, uformuj dłońmi klopsiki o średnicy około 2-3 cm i ułóż je na blaszce tak by siebie nie dotykały. Włóż klopsiki do piekarnika i piecz przez 15-20 minut, aż przestaną być surowe w środku. Tak samo z potrawką, wrzucamy wszystkie składniki do misy wyposażonej w mieszadło i sama się zrobi. If You have Tefal Cuisine Companion, add oil, onion and garlic to the bowl fitted with stirrer and turn on P1 slow cook for 3 minutes. Następnie dodaj resztę składników sosu i włącz program P2 slow cook na 25 minut. Scroll down for recipe in English Klopsiki hiszpańskie na potrawce z cukinią (4 porcje) Meanwhile in a large pan, heat oil over medium heat, add onion and cook and stir until onion is translucent.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/klopsiki-hiszpanskie-na-potrawce-z-cukinia-spanish-meatballs-with-zucchini-stew/