3.5.3226 Chocolate cake with gluten-free raspberries cake pan: 18-20 cm diameter Ingredients for chocolate cake: 50 g of bitter chocolate 100 g of milk chocolate 100 g coconut oil or butter 3 egg yolks 3 egg whites 100 g coconut sugar (can be cane or white sugar) 50 g coconut flour Ingredients for chocolate glaze: 100 g of milk chocolate 20 g of coconut oil or butter additionally: raspberries coconut shredded In the water bath melt coconut oil and two types of chocolate – in a small saucepan put the ingredients and put it into a large saucepan with water, which is heated. Drukuj Ciasto czekoladowe z malinami bezglutenowe tortownica o śr. 18-20 cm Składniki składniki na ciasto czekoladowe: 50 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 100 g oleju kokosowego lub masła 3 żółtka 3 białka 100 g cukru kokosowego (może być cukier trzcinowy lub zwykły) 50 g mąki kokosowej składniki na polewę czekoladowa:: 100 g mlecznej czekolady 20 g oleju kokosowego lub masła dodatkowo: maliny wiórki kokosowe Jak upiec ciasto czekoladowe z malinami możesz zobaczyć na filmie: Jeśli lubisz maliny to koniecznie przetestuj też poniższe przepisy na ciasto z malinami, ciasto czekoladowe z malinami, tartę z malinami czy owsiankę i kaszę jaglaną z malinami Przez to jest ono zupełnie jak brownie, czyli wilgotne, zbite Kokosowy posmak mojego ciasta czekoladowe z malinami pochodzi nie tylko z powodu dodania wiórek kokosowych, ale także kokosowy aromat nadaje mu mąka kokosowa, olej kokosowy i cukier kokosowy. Maliny przełamują słodycz ciasta czekoladowego, nadają mu kwaskowatości i pewnej lekkości. Przygotowanie W kąpieli wodnej roztop olej kokosowy i dwa rodzaje czekolady - w małym rondelku umieść składniki i wstaw go do większego rondelka z wodą, która jest podgrzewana na kuchence. To ciasto czekoladowe jest bez mąki, tzn. z mąką kokosową, ale to jak nie mąka, to zmielone wiórki kokosowe ;) At this time, prepare the melt by melting chocolate milk and coconut oil. Pour chocolate into the cake. Sprinkle with coconut shavings and decorate with raspberries. Pora przepis na ciasto czekoladowe z malinami bezglutenowe i lekko kokosowe. Do żółtych malin mam pewien sentyment, bo jadłam je po raz pierwszy zerwane z krzaków w ogródku mojego dziadka, jeszcze jako dzieciak i pamiętam, że nie wierzyłam, że smakują tak samo jak te różowawe. Ciasto jest mocno czekoladowe i łatwe w przygotowaniu, co zobaczysz na filmie. Żółte maliny jak dla mnie nie różnią się w smaku od tych malinowych, a fajnie wyglądają na cieście :) Jak widzicie na zdjęciach malini na cieście są malinowe ;) i żółte.