Składniki: 600 g karkówki bez kości 1 czerwona papryka kawałek selera 2 średnie marchewki 1 mała pietruszka 1 łyżka kaparów 12 czarnych oliwek 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła klarowanego 2 średnie cebule 200 g kwaśnej śmietany 5 ogórków kiszonych szczypta chilli sól pieprz słodka papryka 1 liść laurowy 150 g koncentratu pomidorowego cytryna W garnku zagotować 2 l wody, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, seler oraz liść laurowy i wszystko zagotować. Gotować około 15 minut i dodać posiekane kapary, paprykę pokrojoną w paski i ogórki pokrojone w plasterki. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to polecam. Więcej przepisów na pyszne zupy znajdziecie na moim blogu w zakładce ZUPY. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek drobno posiekany. W rondlu rozgrzać masło i dodać pokrojone mięso.