Ale postanowiłam w tym roku trochę ze szparagami pokombinować, w związku z czym, już wczoraj, powstał u mnie krem ze szparagów zielonych i uznałam, że wyszedł na tyle smaczny, że warzywo to, w tym okresie gdy nie jest zbyt drogie i łatwo dostępne, będzie gościło w mojej kuchni częściej. niesmaczne. cebulka – u mnie była czerwona warzywa – takie jak to zawsze dodajecie do rosołu sól , do smaku serek philadelphia bądź inny, kremowy, odtłuszczony. Krem ze szparagów – składniki pęczek świeżych, sprężystych szparagów – to bardzo istotne, bo te niesprężyste są stare.. A jak już szparagi zmiękną – nie gotujcie zbyt długo, bo stracą intensywny kolor, to dorzucamy nasz serek, mieszamy, a później traktujemy wszystko blenderem. I to głównie dlatego, że zjadł ją ze smakiem nawet mój starszy Synek, który jest dość wybredny jeśli chodzi o nowe potrawy. Oczywiście wydawało mu się, że zajada się właśnie szpinakiem, bądź brokułami, jednak jakie to ma znaczenie? Jesteście w stanie uwierzyć, że można wyczarować z tego naprawdę smaczne danie? Odcinamy końcówki naszych szparagów – mi chodziło głównie o dekorację. gotowanie na stojąco 😉 chociaż jak se wolicie utrudniać, to można i tak. I to takie, które robi się przez dosłownie 10 minut?