Składniki
sałata lodowa
pierś z kurczaka
czerwona papryka
ogórek zielony
pomidory
cebula czerwona
kukurydza konserwowa
śmietana 18%
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka musztardy
olej kokosowy
przyprawa do gyrosa
Przepis
Na rozgrzany olej kokosowy wrzucamy pokrojonego kurczaka. Kurczaka doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami (my użyliśmy przyprawy do gyrosa). Kurczaka podsmażamy i odstawiamy do ostudzenia.
W małej miseczce mieszamy 2 łyżki śmietany z czosnkiem, musztardą, pieprzem oraz solą. Tak przygotowana i doprawiona śmietana posłuży nam jako dressing/sos do naszego kebaba.
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i kroimy na drobne kawałki, kukurydzę zaś odcedzamy i wsypujemy do miseczki. Sałatę lodową dokładnie myjemy i osuszamy za pomocą papierowego ręcznika.
Na pojedyncze liście sałaty lodowej wykładamy łyżkę sosu śmietanowego, kawałki usmażonego kurczaka oraz kolejno wcześniej pokrojone warzywa.