duża garść świeżego szpinaku 400 g pomidorów z puszki 10 kawałków suszonych pomidorów z zalewy 1 średnia czerwona cebula 2 łyżeczki suszonego oregano 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu olej do smażenia 100 g tartej mozzarelli Sos beszamelowy: 50 g masła 250 ml mleka 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu Mięso zmielić w maszynce do mielenia. Naleśniki z farszem z mielonego mięsa, pomidorów i szpinaku, zapieczone pod sosem beszamelowym i mozzarellą. Na koniec dodać drobno pokrojone suszone pomidory oraz pomidory z puszki. Składniki: 4 duże naleśniki 250 g mięsa z udek kurczaka (bez kości) Naleśniki zawinąć i ułożyć w formie żaroodpornej o wymiarach ok. 23 x 15 cm. Następnie dodać mleko i mieszać cały czas, aż sos się zagęści. Smażyć na średnim ogniu, aż szpinak wyraźnie zmniejszy swoją objętość.