Składniki: 300 g mięsa z piersi kurczaka 1 łyżka mąki kukurydzianej 2 cebule dymki 1/2 średniej wielkości, czerwonej papryki 15 g suszonych grzybów mun 2 łyżki pędów bambusa 1 ząbek czosnku 3 łyżki sosu sojowego jasnego szczypta suszonego chilli 1/2 łyżeczki suszonego imbiru olej do smażenia 1/3 szklanki wody szczypiorek (z dymki) do posypania ziarna sezamu do posypania 200 g makaronu mie + szczypta soli do wody Kurczaka oczyścić i pokroić na cienkie paski. Cebulę pokroić na mniejsze kawałki (dymki powinny być dość małe i wtedy można je pokroić na 6-8 części). Grzyby mun zalać gorącą wodą i odstawić na ok. 15 minut, aż zmiękną. Zmniejszyć ogień, dodać 1 łyżkę sosu sojowego i smażyć kolejne 5 minut, aż sos się zagęści. Smażyć ok. 3-4 minut i zalać wodą. Wymieszać z mąką i dwoma łyżkami sosu sojowego. Jest sporządzany z mąki pszennej i ma postać grubych nitek. Smażyć ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając.