Przepis
Sos boloński Italia WINIARY 1 opakowanie
Rosół drobiowy KOGUTEK WINIARY 2 kostki
mięso mielone drobiowe 600 g
jajko 1 sztuka
marchew 1 sztuka
seler korzeń 0,5 sztuki
cebula 2 sztuki
natka pietruszki 0,5 pęczka
oliwa z oliwek 3 łyżki
makaron drobny typu muszelki 300 g
tarty ser parmezan do smaku
sól, pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Zagotuj litr wody i rozpuść w niej 2 kostki bulionowe.
Rosół drobiowy KOGUTEK WINIARY
Mięso mielone wyrób z jajkiem, solą i pieprzem a następnie formuj małe kuleczki, które ugotujesz w bulionie.
mięso mielone drobiowe sól, pieprz czarny świeżo mielony
Cebulę, marchew i seler pokrój w drobną kostkę, a następnie smaż na oliwie z oliwek na wolnym ogniu do momentu kiedy warzywa będą lekko twarde.
marchew seler korzeń cebula oliwa z oliwek
Pod koniec dopraw solą oraz pieprzem i dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
natka pietruszki sól, pieprz czarny świeżo mielony
Do wrzącej, lekko osolonej wody wrzuć makaron i gotuj go na półtwardo.
makaron drobny typu muszelki
Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut ciągle mieszając.
Sos boloński Italia WINIARY
Przesmażone warzywa wymieszaj z sosem oraz ugotowanymi pulpecikami drobiowymi.
Na płaski duży talerz nakładaj makaron, a na niego sos.
Całość posyp tartym parmezanem i udekoruj gałązką natki pietruszki.
natka pietruszki tarty ser parmezan