PAVLOVA Z KREMEM I CZEREŚNIAMI

Ania
Desery
10.07.2017 15:52
PAVLOVA Z KREMEM I CZEREŚNIAMI

Składniki

Trzy blaty bezowe:

  • 6 białek
  • 300 g cukru pudru
  • 3 łyżki kakao w proszku
  • szczypta soli

Krem waniliowy:

  • 400 ml śmietany kremówki 36 %
  • 200 g serka maskarpone
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty waniliowej

Sos z czereśni:

  • szklanka czereśni bez pestek
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki brandy
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Do podania:

  • garść całych czereśni
  • 5 kostek gorzkiej czekolady

Przepis

http://cookmagazine.pl/przepisy-pavlova-z-czeresniami/2/