Zobacz też: Frytki z batatów z piekarnika Pizzerinki czyli mini pizze Tortilla z kurczakiem i kiełkami Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Przepis na frytki z piekarnikaDrukuj przepis Frytki z piekarnika są doskonałe jako oddzielne danie, ale także sprawdzą się w roli dodatku do mięs, np. nóżek z kurczaka czy kotletów z kurczaka. Wkładamy na blaszkę z papierem do pieczenia do piekarnika nagrzanego 220 stopni (termoobieg) na około 20-30 minut do zrumienienia. Nie wybieram mrożonek, które niestety nie mają już takiego smaku i często zrobione są z masy ziemniaczanej, a po usmażeniu są nasiąknięte tłuszczem. Najbardziej lubię domowe frytki piekarnika z majonezem, posypane startym, żółtym serem a Wy jakie dodatki lubicie? W połowie pieczenia mieszamy frytki, aby ładnie się przypiekły z obu stron.