Pulpety duszone w młodej kapuście

Monika
Obiad
09.07.2017 22:36
Pulpety duszone w młodej kapuście

składniki: 1 główka młodej kapusty ( ok 1,5 kg ) 4 młode marchewki pęczek włoszczyzny ( liście selera i pora, natka pietruszki ) mały pęczek koperku 2-3 listki laurowe ok 1,2 l wody lub bulionu 550 g mięsa mielonego, u mnie z łopatki sól,pieprz 1 łyżka bułki tartej 150 g parzonego wędzonego boczku bez skóry 1 cebula Marchewkę pokroić w drobną kostkę. Kapustę pokroić nożem lub poszatkować na szatkownicy, ja pokroiłam nożem aby były takie większe kawałki. Gdy kapusta już zmięknie i zmniejszy objętość dodać pokrojoną marchewkę i włoszczyznę oraz listki laurowe. Następnie z mięsa mielonego uformować małe kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i wkładać bezpośrednio do kapusty. Przygotowanie jest proste, młode warzywa i pulpety gotowe są w kilka minut. Cebulę i boczek pokroić w drobną kostkę i zrumienić na patelni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/07/pulpety-duszone-w-modej-kapuscie.html