Potrzebujemy: - szklanka płatków jaglanych - 4 kostki zamrożonego szpinaku - szklanka świeżego bobu - ½ szklanki ziaren słonecznika - 2 ząbki czosnku - zioła świeże (oregano, bazylia) - 1 łyżeczka kurkumy - sól - pieprz Szpinak rozmrażamy, a bób gotujemy. Ja najchętniej ugotowałabym go w osolonej wodzie, ale moi kochani na pewno chcieliby coś bardziej skomplikowanego. Dodajemy do masy ziarna słonecznika, mieszamy i formujemy kotleciki, które, albo smażymy, albo pieczemy. Płatki jaglane przepłukujemy w zimnej wodzie i zagotowujemy. Z tej porcji wychodzi około 9 kotletów.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tylkopysznie.blogspot.com/2017/07/co-z-tym-bobem-czyli-nie-tylko-dla-wegan.html