mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki masła miękkiego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Farsz: około 15 plasterków salami rukola 10 suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku starta mozzarella olej rzepakowy do posmarowania bułeczek 1. Drożdże i cukier rozpuszczamy w ciepłym (nie gorącym) mleku. Po godzinie stolnicę oprószamy mąką, ciasto dzielimy na dwie części (chyba, że bułeczki chcemy małe to na więcej), pierwszą część ciasta rozwałkowujemy na kształt przypominający prostokąt. Polecam Wam je bardzo i miłego czwartku Wam życzę :-) Składniki na ciasto: 250 ml ciepłego mleka 30g świeżych drożdży 3 szkl. Teraz możemy przygotować sobie składniki na farsz: rukolę myjemy, salami kroimy w paseczki, czosnek przepuszczamy przez praskę. Całość zwijamy tak jak roladę. 4. Nożem kroimy 6 cm kawałki (bułeczki), układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Dziś mam dla Was przepis na pyszne drożdżowe bułeczki, które znalazłam tutaj ( klik ). Całość mieszamy, zagniatamy , jak by ciasto było bardzo lepkie możemy troszkę podsypać mąką. Na całości nakładamy rukolę, suszone pomidory,posypujemy startym czosnkiem. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. U mnie nie było potrzeby, ciasto bardzo fajnie i sprawnie się zagniotło.