Dhokla- indyjski placek z ciecierzycy gotowany na parze (Vege & Gluten Free)

Fit
07.07.2017 14:49
Dhokla- indyjski placek z ciecierzycy gotowany na parze (Vege & Gluten Free)

Składniki : 1,5 kg surowych ziemniaków sól 1 jajko 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowa mąka do podsypania 330 ml śmietanki kremówki 30% Wykonanie: 1.Ziemniaki ugotować w mundurkach w słonej wodzie, następnie przestudzić i przepuścić przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa. 2.Masę ziemniaczaną w misce dzielimy na 4 części, jedną wyjmujemy i odkładamy na pozostałe natomiast w puste miejsce wbijamy jajko, dodajemy mąkę i sól i zagniatamy dość luźne ciasto w misce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://vaniliowoczekolodowa.blogspot.com/2017/07/dhokla-indyjski-placek-z-ciecierzycy.html