Ciasto: - 160 g mąki pszennej - 160 g mąki krupczatki - 160 g masła - 5 żółtek - 2 łyżki cukru pudru - skórka starta z cytryny - szczypta proszku do pieczenia - 5 białek - 1 szklanka cukru - szczypta soli - 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - ok 600 g czerwonej porzeczki - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - bułka tarta Formę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia,wykładamy ciasto i pieczemy ok 20 min w 180 st.C. Ubijamy białka ze szczyptą soli aż powstanie sztywna piana. Ciasto pieczemy 20 min w 180 st.C,następnie wyłączyć piekarnik a ciasto w nim zostawić na 15 min,by beza się wysuszyła. Po upieczeniu spód posypujemy bułką tartą i wykładamy umyte i osuszone porzeczki obtoczone w mące ziemniaczanej.