Bardzo nam smakowała. 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1 puszka mandarynek 400 g piersi kurczaka lub indyka 50 g sera gouda, startego na drobnych oczkach tarki 150 g jogurtu naturalnego 100 g kremówki 2 łyżki octu winnego 3-4 tosty pszenne sól, pieprz cukier Mandarynki osączamy z zalewy. Jeśli natomiast chcę podać ją gościom, wówczas układam wszystko na półmisku, tak jak jest to widoczne na zdjęciu i każdy sobie miesza już bezpośrednio na swoim talerzu. Jak zwykle w tego typu sałatkach jeśli przygotowuję ją dla siebie, np na kolację, wówczas mieszam wszystko dokładnie w misce – wszystkie liście kapusty są dzięki temu otoczone dressingiem. Jeśli chcemy otrzymać grzanki czosnkowe, wówczas na patelni z roztopionym masłem wystarczy podsmażyć dosłownie pół minutki przeciśnięty przez praskę czosnek i dodać pokrojony chleb tostowy. Na patelni po smażeniu mięsa rozpuszczamy mniej więcej 1 łyżkę masła i rumienimy na nim grzanki. Kiedy więc zobaczyłam przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej w dosyć ciekawym i niebanalnym połączeniu postanowiłam ją spróbować. Przekładamy do miski bądź rozkładamy bezpośrednio na półmisku, na którym sałatkę będziemy serwować. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Jogurt, kremówkę oraz ocet winny ucieramy na gładki sos.