Kalafior nadziewany mięsem mielonym

Wiesław
Obiad
06.07.2017 8:48
Kalafior nadziewany mięsem mielonym

Składniki: - 1 kalafior - około 500 g mięsa mielonego - 2 marchewki - 1 cebula - 1 jajko - majeranek - papryka słodka - sól i pieprz - 150 g sera żółtego - kilka ziemniaków - olej Przygotowanie: Kalafior myjemy i gotujemy około 7 min. w lekko osolonej wodzie (powinien być al dente) i odstawiamy do wystygnięcia. kalafior kalafior faszerowany kalafior nadziewany mięsem mielonym marchewka mięsne mięso mielone obiad Po tym czasie kalafiora posypujemy startym serem żółtym i pieczemy bez przykrycia jeszcze około 15 min do zarumienienia. Kalafiora wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 st. i pieczemy pod przykryciem około 45 min. Mięso mielone mieszamy z marchewką, cebulą, jajkiem i doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i papryką słodką. W kalafior wkładamy mięso mielone.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2017/07/kalafior-nadziewany-miesem-mielonym.html