Pyszne, nie za słodkie ciasto jagodowe przygotowane z serków waniliowych i kremówki z masą śmietanową z dodatkiem białej czekolady Składniki: 3 szklanki jagód 330 ml śmietanki kremówki 30% 600 g serka waniliowego (4x150 g) 3 łyżki cukru pudru 5 łyżek żelatyny 100 ml gorącej wody 330 ml śmietanki kremówki 30% 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny herbatniki (16 szt.) Żelatynę na masę jagodową rozpuszczamy w gorącej wodzie. W śmietance rozpuszczamy białą czekoladę i żelatynę (masę mieszamy od czasu do czasu, aby nie powstał kożuch). Zimną masę śmietanową wylewamy na zastygniętą masę jagodową. Masę jagodową wylewamy na herbatniki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.obzarciuch.pl/2016/07/jagodowiec-bez-pieczenia.html