Pasta z Zielonego Groszku-Awokado i Miętą

Joanna
Przekąski
06.07.2017 6:08
Pasta z Zielonego Groszku-Awokado i Miętą

Przepis na Pastę z Zielonego Groszku – Awokado i Miętą 1 awokado 1 filiżanka miarki cup groszku zielonego ( ja użyłam groszek mrożony który na pare minut wzóciłam do wrzącej wody ) 2 żółtka jajka Sok z ½ limonki lub cytryny Mięta świeża ( około 5-6 liśći ) Smak pasty jest bardzo dobry, bowiem awokado, mięta i zielony groszek to idealne połączenie warte wypróbowania!!! * Zielony groszek dostarcza nam fosfor; fosfor bierze udział w wielu reakcjach chemicznych w naszym organizmie. (Koenzym A bierze udział w metabolizmie węglowodanów , tłuszczy i białek; w tych procesach uzyskujemy energię potrzebną nam do codziennego funkcjonowania). * W awokado znajdziemy kwas pantotenowy (witaminę B5) który jest częścią koenzymu A; koenzym A zajmuję się zamianą jedzenia na energię. Lekka , delikatna i orzeźwiająca pasta z zielonego groszku – awokado i miętą sprawdzi się jako zdrowy dodatek do chrupiącej bagietki. Groszek to , także doskonałe źródło potasu – dieta bogata w potas pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienia krwi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2016/09/07/pasta-z-zielonego-groszku-awokado-i-mieta/